By محمّد امین باقری | مهر ۱۸, ۱۳۹۵ | 0 Comment
خنک نگهداشتن دیتاسنترها کار آسانی نیست و میزان مصرف انرژی آنها همیشه به عنوان یک معضل برای شرکتهای فناوری اطلاعات به شمار میرفت. شرکتهای مختلف هریک سعی میکنند به نحوی خاص و با روشی متفاوت این مساله را حل نمایند. به عنوان مثال کمپانی گوگل با استفاده از تخصص AI سعی در کاهش و بهینهسازی هزینه خنکسازی دیتاسنترهای خود دارد یا به عنوان نمونه دیگر کمپانی مایکروسافت به دنبال روشی برای ساخت دیتاسنترهای خود در زیر آب است. فیسبوک این کار را به نحوی دیگر انجام داده و برایشان اینکار سادهتر به نظر میآمد، آن هم اینکه برای خنک نگهداشتن دیتاسنترهای خود، مکان احداثشان را در کشورهای سرد دنیا قرار دهند. فیسبوک سالها پیش دیتاسنتر خود را تحت نام Luleå در شمال سوئد که فاصلهای به اندازه ۷۰مایل تا جنوب مدار قطب شمال دارد، بنا نهاد، اما هنوز که هنوزه این محل به عنوان یک عامل افتخار برای مدیر این کمپانی یعنی مارک زاکربرگ محسوب میشود.
چند روز پیش بنیانگذار فیسبوک، مارک زاکربرگ چندین عکس را در این شبکه اجتماعی قرار داده و در مورد هریک توضیحاتی را بیان نمود. خودش این چنین بیان کرد که میخواهد چند عکس نادر و کمیاب را از تکنولوژیهایی که فیسبوک در سراسر جهان در حال ساخت آنهاست به نمایش بگذارد. شما میتوانید این تصاویر را در زیر مشاهده نمایید:
بدون شک این ممکن است یکی از پیشرفتهترین فناوریهای موجود در دیتاسنترها تا به کنون باشد، اما بهترین و کاملترین کلمهای که میتوان در مورد دیتاسنتر Luleå به کار برد، “کامل” است مخصوصا اگر آن را با دیتاسنتر گوگل که دارای لولههای رنگارنگ در میان قفسههای سرور خود است، مقایسه نمایید. همچنین اینگونه به نظر میرسد که دیناسنتر فیسبوک بسیار بسیار سردتر نسبت به گوگل بوده و آنگونه که از عکسها مشاهده میشود رنگهای آبی و خاکستری بر همه مناطق چیره هستند گویی سرما در همه چیز نفوذ کرده است.
مسلما در این مطلب شکی نیست که چنین دیتاسنترهایی با این فناوری به عنوان موتور اقتصاد و صنعت جدید محسوب میشوند. و همچنین اینگونه از صنایع مدرن نسبت به همتای قدیمی خود دارای طول عمر بیشتری هستند به طور مثال کارخانجات دهه ۱۹ میلادی. اما در دهههای آینده ممکن است زیبایی مینیمالیستی خود را فقط به عنوان یک تعریف بتوانند به اثبات رسانند. 😉
منبع: The Verge
محمّد باقری هستم، مدیرعامل شرکت فرامین صنعت کاسپین، فارغ التحصیل مهندسی برق قدرت از دانشگاه گیلان، شیفته دنیای فناوری اطلاعات و در همه حال مشتاق برای انجام پروژه های فنی مهندسی. با تلاش بسیار زیاد تمایل دارم روز به روز بر اطلاعاتم پیرامون دنیای دیجیتال بیفزایم.